Jos van Noord van De Telegraaf meldt in zijn rubriek Check Point dat hij wel 'honderden reacties' kreeg op zijn vraag over die 'onuitstaanbare sms'jes bij elke grensoverschrijding'.
Mensen zijn die 'onhebbelijke vakantie-spam' helemaal zat.
En die zogenaamde ’berichtenservice’ is, voor alle duidelijkheid, kosten klant.
'Stoppen met die geldklopperij!', mailt een Van Dijk uit Zaanstad naar Van Noord/De Telegraaf. 'Als wij met de caravan richting Spanje gaan, begint het vóór de Belgische grens al: welkom hier en welkom daar. Telkens die onuitstaanbare sms’jes. Ons beltegoed verdwijnt ermee als sneeuw voor de zon. Wie gaat daar wat aan doen?'
En je kunt er niet vanaf, het is niet uit te zetten, meldt een lezer. Al zeggen de telefoonmaatschappijen zelf van wel.
Van Noord haalt halverwege zijn stuk mijn boek erbij.
Hij schrijft: 'In zijn spraakmakende boek ’'De Verkoopmaffia’, dat juist deze week verscheen, concludeert marketingjournalist Erwin Wijman dat klantonvriendelijke ondernemingen zoals telefoonbedrijven op den duur zichzelf de das om doen. Hun aanstootgevende helpdesks helpen uitsluitend een maatschappij te creëren waarin mensen elkaar niet meer vertrouwen. Zij geven hun klanten het gevoel te worden opgelicht (Brussel grijpt ook niet voor niks steeds in), maar als hun klanten protesteren, dan zijn ze niet thuis.'
En het is dus echt erg. Waar er maar over het onderwerp geschreven wordt, melden tientallen of honderden lezers zich met verontwaardigde reacties. Of twee met heel vileine reacties, zoals hier op een apologie van de baas van verenigde helpdesks (zie reacties onderaan).
Ja, wie gaat daar wat aan doen?
Goeie vraag.
Mailt een G. de Jongh naar Van Noord/De Telegraaf: 'Zodra er een telefoonbedrijf opstaat dat z’n klanten weer als mens behandelt, stapt iedereen daar meteen op over!'.
Dat 'opstaat' is een mooi gekozen woord. En dat 'als mens' idem dito. Tijd voor een verlosser.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten