zaterdag 25 september 2010

Ze willen wel hun spullen aan je kwijt maar niet met je praten

Wie moet eten, spullen nodig heeft, elektriciteit en gas verbruikt, en ook nog een tv-kabelabonnement wil, maakt de verschrikkelijkste dingen mee. Vijfentwintig jaar wonen en leven in een consumptiemaatschappij leidt tot alcoholisme, cokeverslaving, gekte of een boek.


Het is een boek geworden.

Een vermakelijk schotschrift zou je het kunnen noemen. Het gaat over dure 0900-nummers, noreply-adressen, customers, self loading cargo (huh? Zo noemen ze passagiers in de luchtvaart), callcenters, managers relatiebeheer, invulformulieren, onpersoonlijk fatsoen en persoonlijk onfatsoen, leveringsvoorwaarden, de gesel van de efficiency, koopverslaafde consumenten en tandpastacartridges.
Het gaat over verkopers die wel hun spullen aan je kwijt willen, maar niet met je willen praten (vrij naar Roosbeef's Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten). Over ondernemingen die klanten zien als noodzakelijk kwaad.

Iedereen die wel eens een slechte ervaring heeft gehad met zijn energiebedrijf, bank, verzekeraar, telefoonmaatschappij, bakker, supermarkt, iedereen dus, ziet zijn of haar probleem terug in dit boek. Ziet dat het gezien is, dat het niet onopgemerkt is gebleven.

Maar De verkoopmaffia is vooral een inspirerend managementboek. Een handboek hoffelijkheid. Een boek over het driedubbele effect van aardig doen. Je hebt zelf meer plezier in je werk, je personeel voelt zich prettiger en aardigheid levert meer geld op. Kortom, doe aardig tegen uw klanten en uw bedrijf bloeit als nooit tevoren en u hoeft nooit meer een managementboek te lezen en u wordt veel gelukkiger.

O ja, het boek komt uit op maandag 1 november 2010. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten